کمک فنر چیست؟!
کمک فنر کامیون و کشنده چیست؟
این یک قطعه فلزی است که در نزدیکی چرخ های کامیون و کشنده نصب شده و نوسانات ایجاد شده را کنترل می کند. در نزدیکی هر چرخ کامیون و کشنده یک کمک فنر نصب می شود و به عبارتی تعداد کمک فنرهای کامیون و کشنده ها بستگی به تعداد چرخ های آن ها دارد.وجود هر نوع خرابی و آسیب در این قطعه می تواند تعادل ماشین را از بین ببرد و سبب واژگونی آن شود. به همین خاطر بسیار مهم است که در صورت خرابی سریعتر آن را تعویض کنید. فنرهایی که در قسمت عقب کامیون و کشنده نصب می شود با تحمل وزن بار، فشار را به صورت یکنواخت به سایر قطعات کامیون و کشنده منتقل می کند.
وظیفه کمک فنر کامیون و کشنده چیست؟
کمک فنر کامیون و کشنده وظیفه تعادل و پایداری بار را در طول رانندگی بر عهده دارد. این فنر به عنوان یک قطعه اصلی در سیستم تعلیق کامیون و کشنده، شوک ها و لرزش های ناشی از حرکت را جذب می کند و به جای آن، نیروهای لازم برای حفظ تعادل و پایداری بار را فراهم می کند. همچنین، کمک فنر کامیون و کشنده به کاهش ضربات و لغزش های بار در طول حمل و نقل کمک می کند و هدف اصلی از استفاده آن، جلوگیری از شکستگی و خستگی زودرس سایر قطعات کامیون و کشنده است.
انواع کمک فنرهای کامیون و کشنده کدامند؟
کمک فنرها انواع مختلفی دارند که اغلب در شیوه جذب لرزش ها و ارتعاشات با هم فرق می کنند. البته محل نصب و شیوه قرارگیری آنها هم با هم فرق می کند. از انواع کمک فنرها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک فنر هیدرولیکی ( روغنی)
- کمک فنر تلسکوپی
- کمک فنر گازی
- کمک فنر اهرمی
- کمک فنر هیدرواستاتیکی
- کمک فنر قابل تنظیم
- کمک فنر بادی (کیسه باد)
علائم خرابی کمک فنر کامیون
زمانی که شما صدای غیر عادی از فنرها بشنوید به این معنی است که دچار مشکل شده و نیاز به بررسی و تعویض دارد. البته علائم خرابی کمک فنر کامیون تنها به صدای غیرعادی آن ختم نمی شود و نشانه های دیگری هم دارد که عبارتند از:
- افزایش لرزش در کامیون
- کاهش قابل توجه در کارایی و عملکرد کامیون
- افت فشار هوا در لاستیک ها
- جابه جایی و تکان در بار ماشین
- تغییرات در زاویه چرخ های کامیون
- سخت شدن رانندگی و کنترل کامیون
- خوردگی نامتعادل لاستیک ها به دلیل وزن نا متعادل بار
توان تحمل کمک فنر کامیون ها به چه عواملی بستگی دارد؟
زمانی که کامیون خود را تحویل میگیرید مشخصات آن را در اختیار خواهید داشت. مشخصاتی نظیر میزان تحمل بار، قدرت موتور، توان کمک فنرها و… که باعث می شود با آگاهی کامل میزان بار مشخصی روی ماشین سوار کنید. اما شما می توانید با استفاده از ترفندهایی توان کمک فنرها را تا حدی افزایش دهید که عبارتند از:
- جنس کمک فنر:استفاده از کمک فنر با جنس و کیفیت مناسب می تواند میزان تحمل بار را افزایش دهد.
- طول و قطر کمک فنر:استفاده از کمک فنر با طول و قطر مناسب نیز میتواند بر میزان تحمل بار تاثیر مثبت داشته باشد.
- شکل و ساختار کمک فنر:شکل و ساختار صحیح کمک فنر نقش مهمی در تحمل بار دارد. هرچه استاندارد تر باشد، میزان تحمل بار کامیون شما بیشتر خواهد بود.
- نوع بار:نوع بار حامل در کامیون، مثلاً آیا بار چگال است یا حجیم، نقش مهمی در تحمل کمک فنر دارد.